Bach bloesems

Wat zijn Bach bloesems?

Deze zijn ontwikkeld door Dr. Edward Bach die aan het begin van de vorige eeuw in Engeland leefde.
Hij was arts en had een goedlopende praktijk in Londen, maar besloot zich toe te leggen op de oorzaak van de problemen waarvoor mensen hem bezochten. Volgens hem lagen gemoedstoestanden, emoties aan de basis van veel lichamelijke ongemakken. Hij vond het juister om de problemen in een zo vroeg mogelijk stadium en bij de basis aan te pakken, preventief dus! Mensen weten het zelf wel als ze zich ongelukkig voelen. Dr. Bach had zelf goede kennis gekregen van de verschillende emoties waar mensen last van hadden. Hij testte de bloesems op een controlegroep, maar ook op zichzelf.

Lariks Foto's - Download gratis afbeeldingen - Pixabay
Lariks/ Larch bij o.m. faalangst

Wanneer jij dus last hebt van een bepaalde emotie, zoals onzekerheid, machteloosheid, boosheid, perfectionisme, wanhoop of angst, dan kun je heel goed een Bach bloesem gebruiken. Het is natuurlijk en kan naast andere medicijnen worden ingenomen.

 

Wat zit er in? 

In een flesje zit een krachtig werkende essence van de bloesem van een plant of boom, met een alcoholbasis om het oneindig goed te houden. Deze basisflesjes worden vermengd met gedestilleerd water voordat ze naar de klant gaan. Er zijn 38 verschillende soort bloesems, verdeeld in 7 hoofdgroepen emoties. Er zit er dus altijd een in die geschikt is. Er kunnen meerdere Bach bloesems bij elkaar worden gedaan als dat nodig is.

Hoe gebruik je het? 

Je neemt verdeeld over de dag meermaals 4 druppels in. De bloesem therapieën worden balsem voor de ziel genoemd. Al na een paar dagen kun je de werking ervan merken in gemoedstoestand. Alleen voor de zogenaamde “type” remedies kan de uitwerking wat langer duren. Dan gaat het om emoties die in een langere tijd onderdeel zijn geworden van iemands gedrag en persoonlijkheid/type.

Hoe weet ik welke geschikt is voor mij? 

Vooraf doe ik een onderzoek naar jouw situatie. Ik gebruik hier een amneseformulier maar ook de pendel voor. We hebben dan een eerste consult waarbij ik de uitgekozen Bach bloesem bekend maak. Dit kan online. Na gebruik van 3 weken plannen we een vervolg consult in en kunnen de soort Bach bloesem aanvullen met dezelfde of nieuwe bloesem(s).

Deze Bach bloesem kan onderdeel zijn van het Traject van Min naar Plus, waarbij je in ong 2 maanden in een positieve ontwikkeling van jezelf komt en de verbinding krijgt met jouw ware zelf.

Als je alleen interesse hebt in Bach bloesem, kun je het onderzoek laten doen. Hierbij krijg je de bloesem mix, die het beste bij jouw gemoedstoestand aansluit. De kosten, inclusief flesje 30 ml, zijn € 28,-  (excl. verzending).

Reageer via mijn mail Annette@inspiri.nl als je interesse hebt of stel je vragen!