Bach bloesems

Last van onrust of spanningen? Bach bloesems werken met hun specifieke eigenschappen van de plant of boom waar ze van afkomstig zijn, in op het gemoed en zorgen voor verzachting in jezelf. Er zijn 38 verschillende soorten bloesems.

Afkomst Bach bloesems

Dr. Edward Bach, uit Engeland, heeft de (extracten van de) bloesems geproduceerd. Hij was een succesvol bacterioloog, arts en heeft synodes tegen darmziektes ontwikkeld. Toch wilde hij zich meer richten op natuurlijke middelen, omdat hij zag dat er vaak een bepaalde gemoedstoestand aan ziektes vooraf ging. Het werden de bloesems!  Edward Bach onderzocht de bloesems in het veld en bracht hun eigenschappen in kaart. Hij testte ze uitvoerig op mensen.

Wanneer gebruiken?

Iedereen heeft valkuilen. Je reageert dan op een niet zo constructieve manier. Dit uit zich in bijv. wanhoop, angst, onzekerheid, wantrouwen, gebrek aan (eigen)liefde, minderwaardigheid. Hieruit ontstaan dan ook lichamelijke problemen in een bepaald lichaamsgebied. De plek waar dit ontstaat resoneert met een bepaald chakra. Een chakra is een bepaalde energie, zoals liefde toelaten en kunnen voelen (het hartchakra). Ik noem de chakra’s de “rechten” die je als mens hebt.


Een Bach bloesem leidt met behulp van zijn eigenschappen, een mens weer terug naar zijn/haar ware natuur en kracht. Al na een dag kun je het verschil in jouzelf merken.

 

 

 

 

Een onderzoek met advies voor de juiste Bach bloesem soorten (mix) voor jou is los te doen en te boeken, maar is ook onderdeel van het Healing traject, waarbij we gericht met jouw wensdoel aan de slag gaan. Je kunt voor dit Healing traject een (kosteloos) inventarisatie gesprek, de Healing analyse, boeken.

De bronafbeelding bekijken

De praktijk zit in Castricum, in het Oude Administratiegebouw (achterkant, ingang links van bakkerij Bak’m) en rechts van restaurant De Oude Keuken.