Chakrapunten

Chakrapunten zijn van levensbelang om vitaal en gelukkig te zijn. De (Goddelijke) energie die er doorheen stroomt, zorgt voor een psychisch en lichamelijk welzijn. Als er een verstoorde werking is, kun je depressief, angstig of verdrietig raken. Die last kan ook voor lichamelijk ongemak zorgen, zoals buikklachten of onrust. Als alle chakrapunten optimaal functioneren, ben je helemaal verbonden met een positieve helende vibe en voel je vrede en inspiratie.

Via de chakrapunten stroomt de krachtige kosmische energie, welke zorgt voor sterke cellen en organen en systemen die een relatie hebben met bepaalde chakra’s. Het lichaam heeft zeven hoofdchakra’s.  Chakra betekent wiel in het Sanskriet (taal uit het oude India) en zorgt voor bewustzijn om glinsteringen van de ziel te laten zien.

Elke chakrapunt houdt verband met een orgaan en met een kleur en met een lichaamsfunctie bijvoorbeeld.

Het 1e chakrapunt bevindt zich in het perineum onder aan de ruggengraat; dit punt houdt het zuur- en alkaliteitsniveau in de cellen in evenwicht, via de energie van de nieren.

Als dit punt goed is, geloof je als een moeder in het goede van het leven. Negatief geladen voel je je slachtoffer. Er zijn nog veel meer elementen verbonden met dit punt!

Het 2e chakrapunt, ook wel het geslachtschakra genoemd;

bevindt zich 0,5 cm onder de navel en 0,5 cm in het bekken. 
De kleur oranje resoneert met dit punt en brengt warmte, genezing en lichamelijk welzijn.  Tevens wekt dit eetlust op.

Het punt zorgt voor vitale energie en is verbonden met levenskracht, sensatie/genot, sensualiteit/ seksualiteit en met vreugde en passie;
Het kan kanalen openen van onderdrukte vitaliteit door een overactieve geest.

Het zintuig smaak past erbij, 
Als edelsteen geeft kornalijn of tijgeroog kracht om de energie goed te laten werken. 
De sterrenbeelden hierbij zijn: kreeft en schorpioen,
het metaal is tin en het land dat resoneert is Brazilië, de plant: jasmijn.

Als kwaliteiten bij dit punt horen: welzijn, seksualiteit, sensualiteit,

Levenszaken die belangrijk zijn: weet dat wie je bent en wat je doet genoeg is, genoeg rust, eten, beweging, plezier en geld, eigenwaarde niet verbinden aan wat je doet of hebt, gezonde grenzen creëren ter bescherming van jouw vitale levenskracht.                   

Zo zijn er nog 5 hoofdchakra’s.