Secretaresses, office managers, administratief medewerkers en andere (zorg) dienstverleners, gooi dat masker af!

Wat heb je eraan dat jij je anders voordoet dan je bent. Durf jij jezelf niet te laten zien, jezelf kwetsbaar op te stellen in jouw gevoel? Dan ben je wel mooi dienstbaar aan de ander, maar niet aan jezelf! Voel jij je gepassioneerd in wat je doet, dat wil zeggen: voel jij je vrij om het op jouw manier te doen? Bijvoorbeeld door creatief op dingen in te spelen, door dingen te organiseren op jouw manier, door te kunnen kiezen welke taken bij jou passen en welke niet? Door het aan te geven als iets teveel wordt en dat dit dan ook opgevangen wordt? Zonder de druk te voelen van het constant te moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen?

Als jij jouw ware aard verloochent en niet durft om jouw gevoel te uiten, dan kan zich dit toch vroeg of laat gaan wreken. Misschien is dit nu al zo?

Stel, je werkt als secretaresse in een goede organisatie. Er is op elke organisatie wel wat op te merken, maar op zich zit alles solide in elkaar, het personeelsbeleid, de werktijden, de overleg structuur, de taakverdeling van de medewerkers, noem maar op. Daar zou jij toch in moeten scoren en uitblinken?! Je doet je best. Je werkt misschien langer door dan de met jou overeengekomen werkuren. Zo ben je alles een stapje voor en denkt de controle te houden. Je bent zakelijk en standvastig als het moet en solidair aan de manager(s). Jij weet het allemaal en bent goed in het werk. Toch heb je al een tijd last van een onbestemd gevoel. Het lijkt of je niet verder komt,

je niet mee telt.

Misschien krijg jij die waardering omdat “ze” zien  dat je het inderdaad zo goed hebt gedaan en je nek hebt uitgestoken in dat en dat project of klus. Maar misschien ook niet en merk je niet veel van waardering. Ja, je merkt het als het fout gaat. Dan weten ze het waterdicht tegen je te vertellen of verklaren hoe je het beter wel kunt doen en bij wie je moet zijn. Het lijkt dan wel of jij niet vertrouwd wordt. Vervelend, maar in een zakelijke wereld, moet je tegen opbouwende kritiek kunnen, toch? Dat is ook ergens wel zo, maar het gaat jou in de hoofdzaak om een stuk vrijheid om het werk zelf zo in te vullen als jij vindt dat goed is. Je mag wel sparren met collega’s, maar vooral uit eigen beweging, niet vanuit de cultuur en het besef dat onderling kritiek geven goed is. Wat mij betreft mag er kritiek geuit worden, maar dan wel vanuit een duidelijke richting /leiding, die het vooral algemeen en opbouwend naar buiten brengt en zij moeten zelf open staan voor vragen of suggesties, omdat zij juist de richting van het bedrijf bepalen, hoe het bedrijf zich presenteert.

Jij laat je niet kisten, jij doet er een schepje bovenop en doet net dat stapje extra. Jij hebt hart voor de zaak! Tenminste dat wil je hebben! Dat zien ze toch zeker wel aan je? Zo krijg jij vast die waardering, die bevestiging, alsnog. Lees je hier wat er niet aan klopt? Je WILT hart voor de zaak hebben. HO STOP!! Dus je voelt het eigenlijk niet van binnen?! Nee? NEE!!! Je houdt jezelf al jaren voor de gek, en collega’s trekken elkaar hier onderling in mee Door elkaar op elkaars verantwoordelijkheden te wijzen of buitenspel te zetten. (nog zoiets!, daar kan ik een ander blog over schrijven).

Jij bent een slaaf van jezelf geworden, van jouw idee dat je pas meetelt als je gehoorzaam bent. Dit wat ik hierboven schets kan al jaaaaren spelen en doorgaan. Je raakt steeds verder vervreemd van wie jij werkelijk bent. Dat bedoel ik met dat masker ophouden.

Heb jij dan al die tijd een masker op gehad? Ja, dat heb je. En ik hoop dat jij dat durft toe te geven. Het kan je leven redden. Ja, je leven. Als je dit geheim weet, kun jij je leven gaan vullen met zaken en waardes die er voor jou toe doen. Waar heb jij behoefte aan?

Wees blij dat jij eindelijk die keten mag doorbreken, dat je dat masker kunt weggooien en keuzes kan maken om weer gelukkig te zijn met een zinvolle tijdsbesteding. Dat jij voortaan jezelf mag zijn, hoe en waar dan ook. Dat jij de baas mag zijn over jouw eigen leven en jouw kernwaardes daarbij in acht neemt.

Als je eens wilt sparren met mij hierover, kan dat. Ik ben Annette,  ik heb waarheidszeggende, helderziende kwaliteiten in de goede zin des woords. Kom eens bij me langs in de praktijk voor een proef sessie van het Aura Healing Traject bijv. (zie www.inspiri.nl/ of spar met mij via messenger (inspiriannette of annette van urk). Dan leg ik jouw kaarten op tafel! Dit traject voert verder dan alleen werk. Het gaat ook om je ware gezicht te laten zien (dus zonder masker) op andere terreinen. Je opent jezelf voor jezelf! Dit gaat in 5 sessies gebeuren.

Wil jij meer een loopbaangerichte coaching, dan kan ik je zelfs aanbevelen bij een hele prima collega die ik uit mijn netwerk ken. Dus je kunt het op een manier aanpakken waarbij je vooral via een alternatief healing traject tot je eigen wijze kern komt, of je kunt het via de doeltreffende coaching bij mijn welgewaardeerde collega doen! Het is aan jou, het is jouw leven, gelukkig!!