Last van je kinderen, of andere mensen?

Stel je bent ouder en zit niet lekker in je vel. Hoe werkt het dan richting jouw kinderen?

Denk je dat je dan een stimulerende ouder kunt zijn? Je kind kan aandacht vragen. Dat doen kinderen nou eenmaal. Als je minder goed in je vel zit, dan kan je het als negatief bestempelen. Je kunt het drammen of jengelen, zeuren noemen. Nu ik dit zo schrijf, is er een parallel met andere verhoudingen. Dit geldt namelijk ook voor alle soorten van menselijke contacten. Dat bestempel je ook eerder als vervelend en stom, als je jezelf eigenlijk leeg en verdrietig voelt. Dan valt iemand jou in jouw ogen lastig. Het is je gewoon te veel! En begrijp mij goed, die ander kan ook een lastig individu zijn, maar bij jou komt het nog meer binnen.

Bedenk ook, dat jouw wereld mooier wordt, als je alles meer als een mooie input kunt zien. Als je ook de schoonheid in het alledaagse, rauwe kunt zien. Dus zie vanaf nu je kids niet als “te veel” of “vervelend”, maar omarm die pure momenten. Hoe je kind is, waarom hij doet of zegt wat hij doet. Hoe hij of zij is. Probeer ervan te houden. En ja, natuurlijk houd je van je kind, uiteindelijk wel. Natuurlijk houd je van je kind! Maar besef dit niet als het veel later is, als je misschien al die mooie dingen gemist hebt en ze niet meer kunt terughalen.

Je kunt soms andere zaken belangrijker vinden en de tijd voor jezelf zo fijn mogelijk willen besteden. Alleen, uiteindelijk kom je tot rust en inzicht, en besef je wat altijd echt en belangrijk was. De connectie met je kind bijvoorbeeld.

Je doet jezelf ook zo tekort. Je leeft namelijk niet in het nu, als je je kinderen (soms) lastig vindt. Probeer het nou niet te verklaren voor jezelf en excuses te geven voor de last die je van je kind hebt. Natuurlijk kunnen kleine kinderen veeleisend zijn, maar dit is een tijdelijke levensfase. Alles gaat voorbij.

Kom tot rust, tot echte rust. Ga bijv. zo werken, dat je op regelmatige momenten compleet beschikbaar bent voor je kinderen. Dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt ermee beginnen om de wereld door de ogen van je kind te zien. Wees hem of haar en zie wat hij of zij ziet. Je kind voelt dit meteen.

Dit is de wet van de energie! Er is overal energie om je heen. Vraag jij je af, waarom je kind nou zo opstandig of druk kan zijn? Wat denk je van jouw energie, die genadeloos en op de tel af wordt opgepikt door je kind? Echt, zo werkt het. Die kinderen zijn onbedoeld nog zo puur. Ze zitten dichter bij de levensbron, waar we allemaal vandaan komen, omdat ze jonger zijn.

Daarom ben ik er zo van overtuigd, dat het werken met energie werkt! Ook om jezelf weer tot rust te brengen en op te laden, zodat jij weer straalt. Je hoeft je echt niet alleen op je kind te richten. Je mag ook redelijke tijd besteden aan Me-time, zoals dat heet. Dat zijn die extraatjes, die je echt niet mag vergeten en regelmatig mag inplannen. Ik denk dat het wel goed is, dit te plannen met een bepaalde frequentie, dus discipline. Dan weet je wanneer je weer “mag” en weet je dat je goed voor jezelf zorgt, zonder onrust te hebben dat je weer toe bent aan tijd voor jezelf, maar nog niks hebt bedacht.

Ik geef trainingen voor het werken met hogere energie door afstemming op het hogere en dit kan met de reiki of met bv. pendel workshops die ik geef. Hiermee stem je jezelf af op die prachtige energie, die altijd tot ieders beschikking staat. Wil je het ook een keertje leren? Je bent welkom! Ook tarot coaching kan je helpen om de dingen eens verklaard te krijgen voor jezelf. De diepere laag achter dingen wordt je duidelijker en je komt erachter dat liefde een wel erg grote kracht is. Voor jezelf, maar ook voor je naasten en voor alle contacten om je heen natuurlijk!!

Veel liefde voor jou!