Jouw recht om te genieten/ 2e chakra

Het Hogere, het universum, God noem maar hoe je het noemen wilt, wil dat jij van het aardse geniet! Je mag dus genieten van de dingen en materie om je heen. Je hoeft jezelf niet te beperken, of jezelf dingen te onthouden en mag je gevoelens uiten. Zolang je de Goddelijke principes maar in acht neemt, dus dat je het niet ten koste van een ander doet. Een goed leven leiden, wil ook niet zeggen, dat je gaat “zweven”. God wil juist dat je van alles geniet. Het is er niet voor niks. Je mag dit recht dat je hebt voeden, letterlijk of figuurlijk. Ik moet hierbij aan het 2e chakra/energie punt in het lijf denken. Dat staat voor het  genieten. Dit kan zijn van alle dingen die genot geven, zoals voeding, vakantie, erotiek en mooie spullen.

Uiteindelijk gaat het niet om genieten in je eentje, maar maken we er met zijn allen een feestje van, dus samen. Als jij met jouw hele wezen en jouw verleden van het heden en de dingen die jou toevallen kunt genieten en hier dankbaar voor kunt zijn, dan is dat mooi. Daarom is het ook zo goed om elkaar dingen te gunnen. Je zult merken, dat wanneer je dit kunt, dus blij zijn dat een ander iets bereikt of gekregen heeft, dat het jou in principe ook aan niks ontbreekt. Sterker nog, ik denk dat wanneer jij in overvloed kunt denken, dat jij je deel ook zult ontvangen, in welke vorm dan ook. Als je jaloers bent op iemand, denk je dus in tekortkomingen en dan trek je ook van alles naar je toe, wat onder tekorten valt. Daarom is het “geloof” in dat positieve, in dat Goddelijke plan, ook zo belangrijk. Geloof jij in overvloed, of geloof jij in tekort? Vertrouw jij?

Dat positieve kun je weer onder God (of een andere hogere macht) scharen. Wat wij als mens kunnen merken van deze God, is dat je zijn steun of kracht echt kunt toelaten. Ik noem dit de energie. Als je dat doet, kun je echt zijn energie, de stille kracht en liefde voelen. Om dit toe te laten, mag je dus mens zijn op aarde, aards zijn dus, en ondertussen weten, dat dit jou gegeven is. De aardse geneugten zijn beschikbaar gesteld om gebruik van te maken. Met respect naar het Hogere/God, de gever, mag je jouw plek innemen, dus gebruik maken van het cadeau dat de aarde heet, met alle geneugten en schoonheid, die deze voortbrengt en dus geeft! Het kunnen genieten en zijn wie jij bent, met voldoende vitaliteit, concentreert zich vooral in de onderste chakra’s in jouw aura.

Als mens sta je dus in contact met de Hogere energie, letterlijk via jouw energiesysteem, met alle energiepunten in je lijf, de chakra’s. Dit noem ik de rechten die je als mens hebt, want ze gaan allemaal over een ander recht. Als het tweede chakra punt verstoord is door bepaalde gebeurtenissen bijvoorbeeld, of je hebt opvattingen van iemand anders overgenomen, bijvoorbeeld dat jij jezelf moest inhouden, dan kan dit chakra geblokkeerd zijn. Met reiki of andere energetische zaken die een bepaalde verbinding hebben met de Goddelijke energie (dus het geloof en afstemming hierop), kun je dit punt , dit chakra, weer activeren.

Ervaar jij blokkades in jouw energie, door negatieve emoties of spanningen, dan kun je eens een energiecheck laten doen en helende reiki met aanvullend bijv. biologische geurolie of edelstenen laten uitvoeren om een positieve verandering te krijgen. Dit kan op de verschillende gebieden in je leven, met bijbehorende energiepunten in jouw lichaam. Ook kun je inzichten krijgen op dat gebied met de tarotkaarten. Boek een eerste afspraak in de praktijk in Castricum, via www. Inspiri.nl.