Inspirerend presenteren door een vlinderstruik?

Luister naar jouw innerlijke drive

Dat is misschien wel het belangrijkste als je iets wilt neerzetten of bereiken. Maar ook in je privé leven. Sta je mannetje op een vrolijke manier. Dat is de hoogste energie vibe die je kunt hebben! Geniet zelf ook van wat je overbrengt op een ander. Het leukste is het, als de ander ook enthousiast reageert. Dan is het geen 1-richtingsverkeer vanuit jou alleen! Het is ook het bewijs, dat wat jij doet, aanslaat. Dat geeft nog meer energie!

Maak het leuk

Dus als jij moet of wilt presenteren, doe dit dan met verve. Speel geen toneel, maar doe het vanuit plezier. Fake geen plezier, nee: Kies voor plezierige dingen waar je je mee bezig houdt, waar de presentatie over gaat. Sta achter de magische werking van bepaalde dingen die je vertelt of uitlegt.  Maak hetgeen waar het over gaat, zo plezierig mogelijk. Je kunt leuke dingen zelfs op een vlakke manier uitoefenen of presenteren. Maar als je tijdens dat proces of optreden bezig bent met hoe je het op dat moment nòg leuker kunt maken, dus wat voor acties je kunt doen,  houd je het levendig. Dit straalt over op de ander en daar doe je het toch voor. Doe iets wat je zelf leuk vindt, wat je zelf leuk zou vinden op dat moment om te horen of krijgen van iemand. Wat je ècht leuk vindt! Laat het zien en maak het tastbaar. Geef echt iets mee in handen bijv. Iets wat ze later kunnen gebruiken.

Geef iets tastbaars mee

Natuurlijk helpt het als je al bezig bent /materie, iets dat je boeiend vindt, maar dan nog. Gebruik je creatiekracht om mensen dat gevoel te geven, dat ze iets van je krijgen wat echt toe te passen is door henzelf en wat ze iets brengt/geeft.  Deel iets uit, geef ze iets mee, waar het onderwerp van de training mee opgeleukt en bekrachtigt wordt, zodat het tastbaar en benadrukt wordt. Het geeft extra cachet aan hun dagelijks leven

Jij bent de tuinier van jouw tuin

Zie het zo: jij bent de tuinier en hebt een prachtige tuin met mooi struiken en planten. Je houdt van je tuin. Hoe versier je de boel nog mooier ? Wat voor dingen, attributen of zaken kun je dan toevoegen om er nog meer sjeu aan te geven? Dat is zo leuk aan die fantasie. Dit extra’s kun je voor dat je de tuin instapt, regelen en uitdenken, maar ook tijdens het tuinieren bedenk je dingen, zoals een leuke vlinderstruik om ook meer fladderende vlinders in de tuin te krijgen, of een prachtig natuurlijk houten tuinhekje, waar de zonnebloemen tegenaan kunnen groeien. En om het naar die presentatie te trekken: Geef voorlichting over het groen, maar geef de toehoorders ook een zakje vlinderstruikzaad mee en vertel over het effect van een vlinderstruik voor de tuin, bijvoorbeeld voor de sfeer of indeling.

Ook inspirerend in jouw rol in de maatschappij

Dat is die creatiekracht die je dus ook met een presentatie of training kunt toepassen! Maar ook als je de rol uitoefent van moeder, vader, leerkracht of een andere rol. Stop concrete leuke voorbeelden in het werk, dat je doet. Houd de energie dus positief, licht en vrolijk. Maak er iets moois van!

Vaak komen die dingen naar boven als je er lekker in zit. Als je positief bent en er zin in hebt omdat waar je mee bezig is, zo leuk is! Omdat jij het zo leuk en mooi maakt!