Geef je over!

en kom beter in je vel.

Laatst trimde ik in het bos en dan midden in de natuur, terwijl ik een kadans heb in mijn ren beweging, komen er zomaar inzichten naar boven bij mij. Ken je dat?

Sommigen hebben het tijdens autorijden of als ze in de tuin bezig zijn. Dat is luisteren naar de God of Godin of bron die in jou zit.

Vind je het nu al te spiritueel? Geeft niks, ik ga gewoon verder…

Ergens zijn we hier allemaal naar op zoek. We willen ons geliefd voelen en genieten van wat om ons heen is. Misschien heb jij obstakels net als elk mens. Ik dus ook.

Ik geloof, dat mensen die teveel in hun hoofd zitten, moeite hebben met overgave. En die overgave is nou net even nodig voor een spiritueel leven. Dat klinkt ook een beetje vaag he? Maar spiritueel leven is hetzelfde als overgave, dat is wat ik mij bedacht tijdens het hardlopen. En overgave is misschien wel gewoon geloven. Geloven in een God, geloven in het goede.

En overgave heeft alles te maken met vertrouwen en geloven in wat er gebeurt, wat er is en hoe, in welke volgorde. Je kunt dus jezelf ergens in vastbijten en gebrand zijn op een bepaalde uitkomst. Dat zijn de ambitieuze mensen onder ons. Geluk moet je afdwingen, nietwaar? Dat lijkt tegenstrijdig, want dan ben je toch niet “in overgave”? Dan neem je toch niet de dingen zoals ze zijn? Dat is natuurlijk waar. Je kunt dingen een handje helpen en sturen, maar doe dit omdat je het jezelf toestaat om dit te doen. En sta jezelf toe dat je mag dromen en mag sturen door bepaalde acties. (Geef je over aan jouw behoeften). Als het dan niet helemaal zo gaat, zoals je wilt, dan was het dus niet jouw tijd of het moment. Als je dat dan vervolgens kunt accepteren, jezelf kunt overgeven aan de uitkomst, dan is prima.

Het wil niet zeggen, dat je als je je overgeeft, zelf geen inzet mag tonen om dingen te bereiken. Dat zou wel heel erg makkelijk zijn. Je ben hier op deze wereld niet alleen om jezelf aan alles over te geven, maar zo’n basishouding kan alles wel veel makkelijker maken.

Stel je bent een jongeman van 21 en hoopt dat een bepaalde dame de jouwe wordt. Zodat je… nou vul zelf maar in. Dan kun je je overgeven en achterover leunen in de hoop dat ze dit oppikt en met jou een gesprek aangaat. Of dit in de praktijk zo werkt, denk ik niet. Je kunt ook je beste beentje voorzetten en haar iets aanbieden. Dit heeft meer succes op een vervolg. Maar als het niet gaat zoals je wenst, is een dosis vertrouwen dat het wel goed komt met je, op zijn plaats. Je weet nooit wat er anders voor jou is weggelegd, vroeg of laat. Wie weet kom je haar nog eens tegen en stelt zij jou aan een nichtje voor, die nog leuker blijkt te zijn. Je weet nooit hoe dingen gaan. Dat wil niet zeggen, dat het altijd eindigt met: en ze leefden nog lang en gelukkig, maar het geeft jou meer ruimte voor andere zaken. Je hebt in ieder geval jouzelf laten zien en de wens die er achter zit. Dat wordt heus wel opgemerkt door God of het universum of…. En dan ben ik weer bij andere blog onderwerpen aangeland: met energie kun je  toveren. Je kunt er in elk geval een magisch leven mee krijgen, vol met verrassingen die jezelf nog niet voor mogelijk had gehouden. Als je maar blijft hopen, vertrouwen en proberen…

Nu had ik het over de liefde, maar wat nou als het om een ziekte gaat en je wilt graag herstellen, genezen? Dan zijn er wel paralellen te ontdekken. Je doet van alles om van de disbalans, want dat is het, af te komen. Je probeert een bepaald voedingsmiddel en laat weer een andere staan. Je negeert het of je ondergaat een kuur. Het zijn maar wat voorbeelden. Wat nou, als je jezelf weer terugvindt? Misschien ben je van jezelf afgeraakt en heb je onbewust of bewust ongezonde leefgewoonten ontwikkeld. Je hebt bijvoorbeeld vooral nuttig willen zijn en je hoofd de hoofdrol laten spelen bijvoorbeeld. Je wilt erbij horen en put jezelf uit voor anderen, zoals je denkt dat er van je verwacht wordt. Anderen doen het toch ook, dus waarom ik niet? Wat denk je dat er met angst om afgewezen te worden gebeurt in je lijf? Denk je dat dit gezond is? Je ontwikkelt van alles om de angst te ontlopen, om jezelf in te dekken. Wie negeer je hiermee, denk je? Je belast je darmen hiermee.

Of er is angst geweest, bijvoorbeeld omdat anderen over jou heersten. Dan ben je altijd op je hoede en treden er spanningsklachten op. Dit onttrekt weer energie in bepaalde lichaamsdelen, bijvoorbeeld je botten. Het wordt tijd om jezelf te laten zien en te doen wat jij wilt en wat jij (graag) doet.

Ik kan je in een horoscoopsessie inzicht geven in jouw liefdespad en in een chakra reiki healing (energetisch) je zere plek laten herstellen, zodat je het voortaan anders kunt doen. Zodat je anders, veel beter in je vel zit. Letterlijk dus. Je vel en jij gaat ervan sprankelen.

BOEK NU:  de intake sessie van het Aura Healing traject (5 sessies) om te ervaren hoe jij weer vitaal wordt. Dit is slechts € 30,- en dit wordt in mindering gebracht op de trajectprijs, bij keuze hiervoor.

Gun het jezelf om jezelf te ont-moeten.  

Leer je over te geven. Begin vandaag al. In het klein, bijvoorbeeld met het besef dat iedereen anders is, met alles om je heen en probeer het te doorleven. Geef je ook over aan alles wat er om je heen is. Het mag er zijn, net als jij er mag zijn, zoals je wilt en met wie je wilt. Je Hoeft niet alles goed te vinden. Je mag ergens voor gaan, je mag rekening houden met jezelf. Je mag meegaan met de stroom, en dat houdt nu juist ook in dat je mag kiezen voor een zijstroom, een andere route als de tijd daar voor is. Als dat goed voor jou is.

Ben je al te ver op de verkeerde weg? Heb je lichamelijk ongemak?

Boek die proefversie van het spirituele aura healing traject. (intake sessie) Gun het jezelf om te healen en om meer te kunnen genieten, om jezelf te kunnen zijn, vanaf nu! Heb je nog vragen? stel ze via het contactformulier!