Last van je bovenbuik door het derde (zonnevlecht)chakra?

Persoonlijk heb ik meegemaakt, dat het belangrijk is om aandacht aan je energiepunten te besteden! In mijn geval het punt onder mijn middenrif. Daarom dit stukje, zodat een ander hier ook wat aan heeft. Zoals je misschien weet, gaat het bij chakrapunten om zogenaamde energiepunten die zich concentreren op bepaalde plaatsen in je lijf. Ze staan elk voor een ander aspect. Zo is het

Afbeeldingsresultaat voor nederlandse chakratweede chakra in je onderbuik verantwoordelijk voor je creatieve uitingen. Om in een goede balans te zijn en je gelukkig te voelen, is het goed dat alle chakra’s tot hun recht komen en dus aan de orde zijn in jouw leven.

Voor het derde chakrapunt, ofwel je zonnevlechtchakra, is het goed om te sporten, of relaties met anderen aan te gaan en spelen met wat je wel of niet kunt of wat uit te vinden wat er bij jou past, als individu. Fouten maken en “mislukking” hoort hierbij. Dat leer je vanuit dit punt los te laten. Dit energie/chakra punt bevindt zich in je maagstreek, vlak onder je middenrif.

Ik heb al een hele lange tijd last van die streek rond mijn maag. Vooral ’s ochtends na het slapen, voelt het als uitgeput en aangedaan. Ik kan het maar lastig omschrijven aan de medici die ik in de loop der jaren ervoor heb bezocht. Ik vroeg mij na een bezoek aan een medium af, of ik vanuit spiritueel (of geestelijk) oogpunt wat met de kennis van dit chakrapunt zou kunnen. Ik heb een boek over chakra’s en dook er maar weer eens in om meer over dit energiepunt te lezen. Het is de plek van het zelfbewustzijn en eigenwaarde, de strijd voor geluk omdat je jouw eigen geluk moet koesteren. Het is het recht dat je hebt om je gelukkig te voelen, zonder het idee bijvoorbeeld, dat je dingen opgelegd krijgt door anderen. Ik heb het de afgelopen dagen in de praktijk geprobeerd te brengen! Ik zit/zat vaak in de defensieve modus, in spanning over wat ik fout heb gedaan en bang voor een negatieve beoordeling. En daar gaat het nou juist om! Daar hoef je juist niet mee bezig te zijn. Iedereen maakt fouten. De basis is het besef, dat jij mag doen waar je gelukkig van wordt en beseffen dat je jezelf mag zijn. Je niet vanuit angst om er niet bij te horen te conformeren aan je omgeving, of ongeschreven regeltjes,  maar je uitspreken, of gewoon voelen, dat je je gelukkig mag voelen , dat je je gelukkig MOET voelen. Dat recht heb je namelijk. Dat is er voor iedereen. Iedereen heeft dit recht, om gelukkig met zichzelf te zijn.

De meditatie die ik in het boek vond bij dit punt , gaat ongeveer zo:

sluit je ogen, ontspan bij elke uitademing. Zie in gedachten een gouden bal in je maagstreek, die steeds groter wordt, in je hele buik. Neem hier de tijd voor. Dit is jouw geluksbal en die die neem je met je mee. In wat voor situatie je je ook bevindt.

Hoe ik het zelf heb toegepast? Ik heb onder andere deze meditatie en het gevoel en gedachte bewust meegenomen in de uitdagingen waarvoor ik stond en die ik moest oplossen. Het besef, dat ik er mag zijn zoals ik ben en me daarmee happy voelen, is zo prettig! Dat is dus niet afhankelijk van gedrag (soms doe je iets niet perfect)  of uiterlijk (letterlijk of bezit van luxe spullen). Door dat te beseffen, kreeg ik rust. Ik hoop jij ook.

Meer info? kijk hier, de website van le papillon (Frans voor vlinder).

chakrapunten